Polévka z červené čočky

Tento článek jste si přečetli 1417x.

Je výborná, zahřeje, navíc je bohatá na tolik potřebné vitamíny a vhodná i pro vegany. Tato polévka si vás získá kombinací různých druhů koření a hotovou jí budete mít za necelých 45 minut.

 

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 1 velká mrkev, nakrájená
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička soli
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 2 hrnky vody
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 ½ hrnku červené čočky, propláchnuté
  • 3 hrnky čerstvého špenátu
  • kůra z jednoho citronu a šťáva

 

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, mrkev a celer po dobu cca 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
  2. Přidejte česnek, strouhaný zázvor, kmín, kurkumu, sušený česnek, zázvor, sůl a promíchejte tak, aby se všechna zelenina spojila s kořením.
  3. Po cca 2 minutách přilijte zeleninový vývar, vodu, přidejte krájená rajčata a červenou čočku. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte cca 30-40 minut, dokud není čočka měkká. V případě potřeby dosolte.
  4. Pokud máte rádi krémovější polévky, rozmixujte polovinu polévky a vlijte zpět. Na samý závěr přidejte čerstvý špenát, citronovou šťávu a kůru a promíchejte.

Ingredience si pohodlně nakoupíte, až pojedte do HOMEPARK Zličín v našem supermarketu TESCO Extra. 

Přejeme vám dobrou chuť!

Za informace děkujeme bakerita.com