Je výborná, zahřeje, navíc je bohatá na tolik potřebné vitamíny a vhodná i pro vegany. Tato polévka si vás získá kombinací různých druhů koření a hotovou jí budete mít za necelých 45 minut.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená
- 1 velká mrkev, nakrájená
- 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička soli
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 2 hrnky vody
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 ½ hrnku červené čočky, propláchnuté
- 3 hrnky čerstvého špenátu
- kůra z jednoho citronu a šťáva
Postup:
- Na olivovém oleji osmahněte cibuli, mrkev a celer po dobu cca 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte česnek, strouhaný zázvor, kmín, kurkumu, sušený česnek, zázvor, sůl a promíchejte tak, aby se všechna zelenina spojila s kořením.
- Po cca 2 minutách přilijte zeleninový vývar, vodu, přidejte krájená rajčata a červenou čočku. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte cca 30-40 minut, dokud není čočka měkká. V případě potřeby dosolte.
- Pokud máte rádi krémovější polévky, rozmixujte polovinu polévky a vlijte zpět. Na samý závěr přidejte čerstvý špenát, citronovou šťávu a kůru a promíchejte.
Ingredience si pohodlně nakoupíte, až pojedte do HOMEPARK Zličín v našem supermarketu TESCO Extra.
Přejeme vám dobrou chuť!
Za informace děkujeme bakerita.com