Jahodové tiramisu

Tento článek jste si přečetli 5478x.

 

Červen znamená opět sezónu jahod. Nejlepší jsou samozřejmě z vlastní zahrádky nebo ze samosběru, ale pokud zahrádku nevlastníte a sbírat je se nedostanete, mrkněte k nám do Tesco extra. A my jsme si pro vás dnes připravili hned jednu inspiraci, co s nimi můžete podniknout. Odlehčené jahodové tiramisu je navíc vhodné i pro děti a s minimem přidaného cukru.

Co budete potřebovat?

  • balení velkých cukrářských piškotů (24 až 26 kusů)
  • jednu velkou bedýnku jahod (cca 800 g až 1 kg)
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • vanilkový lusk
  • lžíce citrónové šťávy
  • máta na ozdobení (není nutná)

Tiramisu jsme připravovali do formy o velikosti 20 x 28 cm.

Jak na to?

1. Nejprve si připravte jahodový džem, ve kterém budete piškoty namáčet. Část jahod (cca 1,5 hrnku) rozmixujte se lžící citrónové šťávy a lžící cukru. Zbytek jahod nakrájejte.

2. Pak přichází na řadu krém. V míse smíchejte tvaroh s mascarpone a semínky z vanilkového lusku. Nakonec opatrně přidejte vyšlehanou smetanu a promíchejte. Dochuťte cukrem, stačit bude jen málo, piškoty a jahody jsou sladké, my jsme přidali cca 2 lžíce

3. No a teď stačí navrstvit do mísy. Na dno pokládejte piškoty namáčené v jahodovém džemu, na ně krém a nakonec nakrájené jahody. Druhou vrstvu opakujte úplně stejně, na vrcholu zůstanou nakrájené jahody (my jsme je krájeli na plátky).

Ideální je nechat tiramisu přes noc uležet v lednici, aby se piškoty pořádně nasákly šťávou a chutě se vzájemně krásně propojily.

Nezapomeňte, že všechny potřebné suroviny najdete u nás, v obchodním centru Homepark Zličín v prodejně Tesco extra. Přejeme vám dobrou chuť!