Červen znamená opět sezónu jahod. Nejlepší jsou samozřejmě z vlastní zahrádky nebo ze samosběru, ale pokud zahrádku nevlastníte a sbírat je se nedostanete, mrkněte k nám do Tesco extra. A my jsme si pro vás dnes připravili hned jednu inspiraci, co s nimi můžete podniknout. Odlehčené jahodové tiramisu je navíc vhodné i pro děti a s minimem přidaného cukru.
Co budete potřebovat?
- balení velkých cukrářských piškotů (24 až 26 kusů)
- jednu velkou bedýnku jahod (cca 800 g až 1 kg)
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 3 lžíce moučkového cukru
- vanilkový lusk
- lžíce citrónové šťávy
- máta na ozdobení (není nutná)
Tiramisu jsme připravovali do formy o velikosti 20 x 28 cm.
Jak na to?
1. Nejprve si připravte jahodový džem, ve kterém budete piškoty namáčet. Část jahod (cca 1,5 hrnku) rozmixujte se lžící citrónové šťávy a lžící cukru. Zbytek jahod nakrájejte.
2. Pak přichází na řadu krém. V míse smíchejte tvaroh s mascarpone a semínky z vanilkového lusku. Nakonec opatrně přidejte vyšlehanou smetanu a promíchejte. Dochuťte cukrem, stačit bude jen málo, piškoty a jahody jsou sladké, my jsme přidali cca 2 lžíce
3. No a teď stačí navrstvit do mísy. Na dno pokládejte piškoty namáčené v jahodovém džemu, na ně krém a nakonec nakrájené jahody. Druhou vrstvu opakujte úplně stejně, na vrcholu zůstanou nakrájené jahody (my jsme je krájeli na plátky).
Ideální je nechat tiramisu přes noc uležet v lednici, aby se piškoty pořádně nasákly šťávou a chutě se vzájemně krásně propojily.
Nezapomeňte, že všechny potřebné suroviny najdete u nás, v obchodním centru Homepark Zličín v prodejně Tesco extra. Přejeme vám dobrou chuť!